Oliva ha cridat, amb una veu que representa a tota la ciutadania, prou de violència contra les dones i les xiquetes. L’acte institucional, organitzat per la Regidoria d’Igualtat, que dirigeix Anna Mena, ha tingut diferents parts. Per començar hi ha hagut una presentació per part de la promotora d’Igualtat, Lucia Briones, que ha explicat el projecte de la bandera que es va penjar dilluns passat en la façana de l’Ajuntament, i que manifesta la voluntat de la societat de dir NO a la violència contra la part femenina de la població. Aquest projecte, a càrrec d’Estrella Garrido, presidenta del Col·lectiu de Dones Teixidores, ha vestit de colors vius la cara de l’edifici consistorial en els darrers dies, cridant l’atenció de la ciutadania.

Amb motiu de la celebració de les festes nadalenques, la Junta Central de Germandats de Setmana Santa d’Oliva, amb el patrocini de la Regidoria de Festes de l’Excm. Ajuntament d’Oliva, i la col·laboració de l’Associació Betlemista i l'Associació de Comerciants d'Oliva (ACCO), organitza el XXXIII Certamen de Betlems amb l’objectiu de mantindre la tradició i fomentar la confecció de betlems en cases, associacions, col·legis i comerços.

En 2018, l'Ajuntament de Gandia va posar en marxa el projecte de Barris Inclusius gestionat pel Departament de Benestar Social. A través d'una metodologia participativa té l'objectiu de promoure la integració i la cohesió social dels barris vulnerables. Tal com ha anunciat la regidora del Departament, Imma Rodríguez, i els tècnics TASOC d'aquest, Jose Jordán i Verònica Montón, l'edició 2022-2023 es portarà a terme a partir de quatre activitats concretes i de distinta tipologia: Mou-te; Fem Nexe; Café Teatre; i per als més joves, Passatemps.

Oliva se suma a la campanya que organitza l’Institut Valencià de les Dones per tal de conscienciar, mitjançant llenguatge digital i adhesius (stickers) per a mòbil i xarxes socials de missatgeria instantània, a joves, i especialment a xics, per tal de “tallar amb la toxicitat i el masclisme quotidià”, segons el comunicat de l’organisme valencià.

L'Oficina d'Habitatge i Regeneració Urbana, del Departament d'Habitatge i Regeneració Urbana de l'Ajuntament de Gandia, a través de la GVA Vicepresidència 2a, Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, ha posat en marxa una nova línia d'ajudes per a l'habitatge. La quantia destinada en l'exercici pressupostari de 2022 per a aquestes ajudes serà de 315.936 € euros i té com a finalitat establir una solució residencial a les persones en situació d'especial vulnerabilitat. S'emmarca en el Pla Estatal d'Habitatge 2022-2025 i es podrà sol·licitar fins al 2 de gener de l'any vinent.

Un encontre històric, amb un primer pas endavant molt important. Així ho valoraven els convocats i les convocades a la reunió de treball per abordar la neteja del riu del Molinell: els ajuntaments d’Oliva, amb la vicealcaldessa, Ana Morell i la regidora de Medi Ambient, Maria Josep Llorens, així com membres de l’equip de govern de la ciutat; l'Ajuntament de Dénia, amb la regidora de Medi Ambient, Maite Pérez i la representant de l’Ajuntament de Pego, l’edila Laura Castellà, també responsable de l’àrea de Medi Ambient. Totes elles es van reunir amb el comissari d’Aigües de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Marc García, acompanyat pels tècnics de l’organisme estatal.